De topp 10 stilikonerna på Coachella

Den kanske mest kändistätaste och trendsättande festivalen är här. Den 14 april kickar Coachella för 18:e året i rad igång en festival där bloggare och kändisar från hela världen samlas för att visa upp sina välplanerade festivaloutfits som nog krävt månader av förberedelser. Även om det är en musikfestival där scenen kommer att frontas av bland annat Lady Gaga, The xx, Bon Iver och vår svenska Tove Lo, är det alla världens bloggare och deras outfits som uppmärksammas mest.

Stylight har valt ut de kändisar som skapat mest buzz under festivalen genom åren och skapat en urcool 360° karta över festivalområdet där vi har placerat ut stilikonerna. Kan du hitta dom alla?

Utforska festivalområdet med muspekaren och “dra” dig runt för att hitta de 10 kändisarna som finns gömda i området. När du hittat rätt kändis kan du klicka på dom och läsa mer. Lycka till!

#01

Taylor Swift, The Edgy Bleachella Babe
183 miljoner följare

Killer Style
Inför förra årets festival kan vi nog alla hålla med om att Taylor Swift genomgått en ganska stor förändring, bortsett från de ikoniska röda läpparna som fortfarande existerade. Från att ha varit den lilla söta duktiga flickan med gyllene lockar dök hon upp på festivalen i punkigare jordnära stil - en urtvättad tisha och en icke-så-speciell minikjol.

Långvarighet
Efter hennes hittills upptagna liv som 20-åring ägnade hon sig äntligen tid åt att gå på sin Coachella-festival 2016. Det verkar som en ny era av Taylor Swift har börjat - hon går på festival, bär chokers och är inte lika mycket Swift-lik som förut. Men vi måste faktiskt erkänna att vi gillar den nya Taylor skarpt!

Kul fakta
Denna donnan offrade en hel del för att kunna delta på festivalen förra året. Efter en väns bröllop flög hon direkt till festivalen - allt på en dag! Ett tydligt tecken på att det inte finns några avvägningar som partyprinsessa. If you snooze you loose! Hon bara "shakes it off"...

#02

Beyoncé Knowles-Carter, The Queen Bey
112 miljoner följare

Killer Style
När det kommer till festivalstil kan man kanske tycka att Queen Bey har en ganska medioker och simpel image, men hon gör definitivt ingenting halvdant. Förutom att rocka ett par korta shorts, ankleboots och en kamouflagejacka med en matchande bandana blir vi "drunk in love" i hennes 2015 blommönstrade maxiklänning avskalad med en fransväst som skapar en perfekt balans mellan bohemiskt och chic!

Långvarighet
Denna stjärna har tidigare ägt Coachellascenen tillsammans med Jay Z redan 2010 där hon sjöng “Young Forever”. Hon gjorde även hennes syster Solange Knowles sällskap 2014 och sedan dess har hon ständigt medverkat på festivalen. Då hon nu väntar tvillingar lämnar hon över mikrofonen till Lady Gaga detta år. Vi kommer sakna henne såklart! 

Kul fakta
Denna diva skulle ha blivit det första kvinnliga dragplåstret på tio år att delta i Coachella, och även den första afro-amerikanska kvinnan. 

#03

Kylie Jenner, The Malibu Barbie
109 miljoner följare

Killer Style
Det finns inte många som gör Coachella lika bra som denna realitystjärnan och sminktrendsättaren när hon går all in i lättklädda outfits och går från persikofärgad till regnbågsfärgad kluffs. Detta gör oss såklart extra förväntansfulla inför vad som väntar på årets festival...

Långvarighet
Från 2014 då vi skymtade henne för första gången på Coachella har hon stulit showen från många andra kända festivalveteraner. Innan det fick fröken Jenner stanna hemma i flickrummet då hon var alldeles för ung för festival. 

Kul fakta
En av förra årets outfit blev en stor snackis i sociala medier då hennes outfit uppmärksammades för att vara kopierad rakt av från en annan bloggare. I slutet var det modemärket själva som försvarade Kylie och avdramatiserade det hela tillsammans med hennes fans. Peace and love 4 all.

Foto: Getty Images

#04

Gigi Hadid, The Boho Angel
35 miljoner följare

Killer Style
Gigi har förmågan att få en vit vardaglig avklippt t-shirt att se otroligt snygg ut tack vare lite kroppssmycken och en bandana. Vi förväntar oss inte värre outfits inför årets festival. 

Långvarighet
Denna "ängeln" kickade igång sin Coachella-karriär 2013 och förra året firade hon även sin födelsedag under festivalen - i ett privatplan tillsammans med partner in crime Taylor Swift och Calvin Harris påväg till festivalen. (Och ja, det fanns tårta på planet!)

Kul fakta
Förra året blev kanske lite väl vild för Miss Hadid då hon och Bff Taylor Swift var galet nära att bli utslängda från festivalen under DJ Flumes show. 

Foto: Getty Images

#05

Vanessa Hudgens, The Official Queen of Coachella
30 miljoner följare

Killer Style
Under de senaste festivalupplagorna har denna free-spirit-kändisens outfitval fungerat som en inspirationskälla för de flesta festivalmänniskorna. Från bohem till blommigt och gulligt eller varför inte kombinera det? 

Långvarighet
Hon har varit med sedan 2010 vilket gör henne till en av Cochellas veteraner.

Kul fakta
2011 tog hon definitionen av sötsug till en helt ny nivå då hon anklagades för att ha tagit droger under festivalen. Enligt henne själv åt hon vit choklad som smält av värmen. Om chokladberoende är ett brott har vi nog alla syndat.

Foto: Getty Images

#06

Cameron Dallas, The Social Media Sweetheart
29 miljoner följare

Killer Style
Även om han inte klassas som en veteran bland festivalens stilikonerAlthough he is not a veteran in festival fashion gör han redan avtryck genom sin coola stil som mest består av västar. Kanske för att visa upp sitt mycket vältränade bröst? We like it though!

Långvarighet
Cameron deltog i festivalen för första gången förra året. Vi skulle gärna vilja se honom även detta år i sitt nya skäggiga jag. 

Kul fakta
Vi kanske ska fråga Cameron hur det går att spela bordtennis med sin mobil? Då den förstördes tror vi att det är något han aldrig gör om igen...

#07

Shay Mitchell, The Pretty Little Party Babe
19 miljoner följare

Killer Style
Med korta toppar kombinerat med jeansshorts är det nästan omöjligt att misslyckas! Speciellt när man lyfter upp outfitten med ett maffigt halsband. Ju större desto bättre!

Långvarighet
Hon har två Coachella år på nacken.

Kul fakta
När man ska på festival gäller det att vara förberedd. Speciellt när man befinner sig på Coachella som tar plats mitt i öknen. Därför passade Pretty Little Liars-stjärnan på att packa väskan med fler än 20 stycken solglasögon, för endast en festivaldag. Why not?

#08

Jaden Smith, The Fashion Savant
11 miljoner följare

Killer Style
Man kan inte ungå faktumet att Jaden tycker om att experimentera med sin stil. Han går sin egna väg och det verkar som att han klär sig i allt som tilltalar honom.

Långvarighet
Han gjorde sin första Coachellafestival 2014 och har varit med sedan dess. Vi är väldigt nyfikna på om han testar gränserna ännu mer under årets festival.

Kul fakta
Förra året bar han en röd blomkrans till festivalen. 

#09

Chiara Ferragni, The Glam Princess
8 miljoner följare

 

Killer Style
Chiara, eller The Blonde Salad som hon är mest känd för, är en av världens största modebloggare som började sin karriär med en ganska vardaglig look. På senare år har hon äntligen bevisat att hon är en äkta trendsättare med en rockig men ändå glammig stil.

Långvarighet
Hennes Coachella-karriär började 2012 och sedan dess har hon inte missat festivalen en enda gång. Vi väntar frenetiskt på att få se hennes Instagram-stories under årets festival.

Kul fakta
Visste ni att hon blev nekad till att ta med sin kamera in på festivalområdet under sitt första Coachella-år? Tips till alla där ute: se till att ha tillräckligt med fotoutrymme på mobilen innan Coachella!

Foto: Getty Images

#10

Zoe Kravitz, The Coach(reb)ella Queen
2 miljoner följare

Killer Style
Denna tjejen behöver inte anstränga sig så mycket då hennes stil skriker festival, hippie och bohem från mils avstånd. Zoe vet exakt hur man få den mest trashigaste och obrydda looken att nå ett Vogue-omslag.

Långvarighet
Rockiga Zöe tillhör Coachella-veteranerna då hon har hängt med sedan 2012. Way to go!

Kul fakta
Vänta lite, såg vi hennes kända föräldrar på festivalen förra året? Inte riktigt... men när vi såg Zöe och hennes ex Twin Shadow förra året var de svåra att skilja från hennes kända föräldrar.

Foto: Getty Images

Har du hittat dem alla? Vem är din festivalfavorit?