De mest inflytelserika mor-och-dotterparen 2016

Sju inflytelserika mor-och-dotterduos under 2016

Från Cindy Crawford till Kaia Gerber och från Jerry Hall till Georgia Jagger - döttrarna tar över mer och mer efter sina kända modellmammor. Dom väljer att följa sin mammas fotspår... Vi väljer att följa dom tillsammans på sociala medier.


På Stylight har vi rankat de mest inflytelserika mor-och-dotterparen under 2016 baserat på deras följare på Twitter och Instagram. Det har inte bara uppnått en rad prestationer i livet, men även en makalös mängd följare på sociala medier. Vilka var de mäktigaste social media-drottningarna 2016? Och vilka kommer ha störst påverkan under 2017?

[unex_ce_button id="content_1y1yznp7b" button_text_color="#000000" button_font="semibold" button_font_size="15px" button_width="auto" button_alignment="center" button_text_spacing="2px" button_bg_color="#f69d9d" button_padding="15px 60px 15px 60px" button_border_width="0px" button_border_color="#000000" button_border_radius="0px" button_text_hover_color="#ffffff" button_text_spacing_hover="2px" button_bg_hover_color="#000000" button_border_hover_color="#000000" button_link="http://love.stylight.se/wp-content/uploads/sites/42/2017/01/info-de-mest-inflytelserika-mor-och-dotter-paren.jpg" button_link_type="download" button_link_target="_blank" has_container="1" in_column=""]LADDA NER INFOGRAFIK[/ce_button]
[unex_ce_button id="content_c5ca43zt1" button_text_color="#000000" button_font="semibold" button_font_size="15px" button_width="auto" button_alignment="center" button_text_spacing="2px" button_bg_color="#f69d9d" button_padding="15px 60px 15px 60px" button_border_width="0px" button_border_color="#000000" button_border_radius="0px" button_text_hover_color="#ffffff" button_text_spacing_hover="2px" button_bg_hover_color="#000000" button_border_hover_color="#000000" button_link="http://love.stylight.se/wp-content/uploads/sites/42/2017/01/De-mest-inflytelserika-mamma-och-dotterparet-Stylight-2.zip" button_link_type="url" button_link_target="_blank" has_container="1" in_column=""]LADDA NER ILLUSTRATIONER[/ce_button]

#1 : Kris & Kendall Jenner

Som medlemmar i en av världens mest omtalade familj, the Kardashians, tar detta mor-och-dotterpar ledningen men bravur. Kanske inte så otippat. Som så kallad “momager” gör Kris ett bra jobb på första parkett under Kendalls modevisningar. Redan i säsong 4 av Keeping up med the Kardashians berättade Kendall om sin stora önskan om att få bli en modell på heltid. Ända sedan dess har Kris stått vid hennes sida och stöttat dotterns dröm. Nu är Kendall en av Victoria’s Secrets änglar och har blivit en stammis på Vogue-omslagen.

Inte nog med det har hon även blivit lite av en social media-drottning, vilket även förklarar deras placering på vår lista. Under Paris Fashion Week i mars bytte hon frisyr med hennes BFF Gigi Hadid vilket resulterade i att hennes följare på Instagram ökade med 12%. Kanske är ett frisyrbyte med en vän något att ta efter?

.

#2 : Yolanda & Gigi Hadid

Kanske årets mest hypade mamma och dotter. Likt mamma Yolanda har Gigi inte bara blivit en av världens främsta supermodeller, utan har även skapat sig en otrolig mängd följare på sociala medier. Ofta på bild med sin stöttande mamma Yolanda som hyllar sina framgångsrika döttrar till skyarna. Gigi är nu inte bara förknippad med Victoria's Secret. Hon har även skapat sin egna kollektion för Tommy Hilfiger.

Inte nog med en växande modellkarriär är Gigi även känd för sitt förhållande med brittiska artisten Zayn Malik som även resulterade i ett uppskjut av följare med hela 30% när hon publicerade en bild av de två tillsammans. Kanske tar de över efter Brangelina tragedin?

 

.

#3 : Ivanka & Melania Trump

Ny president - ny first lady.  I samband med Trumps vinst i valet gled resten av familjen Trump in på en räkmacka i modevärldens rampljus och blivit en stor snackis under 2016. Ivanka driver sitt egna klädmärke och hon har även skapat ett smyckesmärke som burits av de stora modeikonerna Natalie Portman och Blake Lively.

The first lady Melania har en tidigare karriär i modellbranschen och är uppvuxen med en mamma som modedesigner. Trots deras stora inflytande har många stora modedesigners avsagt sig från att klä Trump-damerna.

.

#4 : Kaia Gerber & Cindy Crawford

Med synliga gener från en supermodell kan vi knappast förvänta oss något annat än en modellkarriär för denna dam. Som skriven i en av världens största modellagenturrer IMG Models tar hon hon samma rutt som Kate Moss, Miranda Kerr och Gigi Hadid som tidigare varit medlemmar i agenturen. I övrigt har 15-åringen prytt omslag för bland annat Vogue och Elle. Hon har även fått äran att få vara ansiktet för Marc Jacobs Beauty. Under 2017 förväntar vi oss att få följa hennes modellkarriär genom catwalks och lyxiga tidningsomslag.

#5 : Lily Rose Depp & Vanessa Paradis

Som dotter till självaste Johnny Depp och Vanessa Paradis har vi sett henne på flera tidningsomslag under 2016 (bland annat vid sidan av självaste Karl Lagerfeld) och hon har även blivit ansiktet för Chanels klassiska doft No°5. Med andra ord så följer hon hennes mammas fotspår då Vanessa Paradis, som i övrigt en av Karl Lagerfelds favorittjejer, representerade samma doft 1990. Under 2017 kommer hon att delta i franska César Awards. Ja, som ni ser har Lily-Rose redan en hel del på listan. Detta inkluderar även sociala medier där hon nu samlat på sig några miljoner följare. Trots stor uppmärksamhet på sociala medier säger hon att hon undviker att ge ut för mycket av sig själv och vill skilja sitt privatliv så mycket som möjligt från offentligheten. Hur som helst förväntas vi se ännu mer av den offentliga Lily Rose under 2017.

#6 : Lisa Bonet & Zoe Kravitz

Syskonen... nej förlåt, mamma och dotter! Det är lätt att ta fel på dessa två skönheter. Hur som helst kan vi nog lista ut vem som är Zöes inspirationskälla. Under året har vi, förutom på röda mattan, filmduken och på Instagram, sett dom båda posera tillsammans för Calvin Klein. Zöe är även en av Alexander Wangs närmsta vänner och syns ofta på första raden under hans visningar. Och vem har inte velat skaffa några snygga gaddningar tack vare Zöe? Med hennes unika och coola stil har hon tagit modevärlden med storm, men vi vet även att en dröm om att få regissera också ligger Kravitz varmt om hjärtat. Vi är förväntansfulla inför att (instagram-)följa henne under 2017!

 

.

#7 : Jerry Hall & Georgia May Jagger

På sjätte plats hittar vi den engelska supermodellen Georgia som delar starka drag från mamma och modellen Jerry Hall som med sina långa spiror till ben och kraftiga kalufs. 2008 klev Georgia in i modellbranschen och har hunnit representera en rad olika välkända modemärken som till exempel Thomas Sabo och Mulberry för att nämna några få. Under 2016 har blondinen även chockerat oss med en ny vågad hårfärg - orangeröd! Allt klär en skönhet som Georgia. Blickar vi framåt mot 2017 ser Georgia realistiskt på sin framtid som modell och säger att “modelling doesn’t last always long”. En av hennes framtidsdrömmar sägs istället vara att få stå bakom kameran. Kanske är det där vi hittar henne under 2017?

.

Vilket är ditt favoritpar?