Disneyprinsessorna på alla hjärtans dag

 Levde de lyckliga i alla sina dagar?

Ah, kärlek! Äkta oövervinnerliga kärlek får oss ofta att tänka tillbaka på Disneysvärldens prinsar och prinsessor. I de klassiska filmerna kommer Prins Charmör ridande på sin häst för att rädda den stackars prinsessan från det förödande singellivet... Hur skulle en Disneyprinsessa spendera årets mest romantiska dag? Genom att låta de kvinnliga karaktärerna säga sitt, utan några invändningar från deras manliga motspelare, har vi på Stylight föreställt oss Disneys kända prinsessor (och en ond fe) i 8 olika nutida situationer. Var kärleken evig för allihop? Medan några utav prinsessorna gör sig sexiga för deras älskare, testar andra på metoder av vad vårt moderna samhälle kan erbjuda singlarna där ute.

Belle och hennes påtagliga sensualitet

Vem har sagt att prinsessor inte kan ha begär? Offentlig tillgivenhet är något vi sällan ser i Disneyfilmerna. Den mest passionerade kyssen ägde förmodligen rum i Pocahontas då indian-amerikanskan och John Smith utbytte en långtradarkyss i mer än 20 sekunder(!). Ja, vi förstår såklart! Det är ju barnfilmer vi snackar om... Men vi kan inte låta bli att föreställa oss hur det skulle se ut om Belle och hennes älskade odjur skulle hamna i säng på alla hjärtans dag, eller kväll kanske vi ska säga? I sagan om skönheten och odjuret blir Belle förälskad i odjuret - en före detta stilig prins som genom en förbannelse förvandlats till en hårig best. I slutet av filmen gör Belles starka kärlek till honom att han återgår till att bli en väldigt mänsklig och icke så hårig Adam, en blond och blåögd prins igen. Besviken? Mja, kanske, om vi tänker på att den vackra franska flickan först blev kär i ett monster till utseende med ett vackert inre. Så varför bär du inte masken, prinsen? Det verkar som Belle rådiggar det!

Törnrosa : Pryd yta, inre rebell

Disneyfilmen Törnrosa är en av de äldsta Disneyfilmerna. Filmen handlar om en söt prinsessa som är dömd till sticka sig på en spinnrock och falla i en evig sömn på sin 16:e födelsedag efter att den onda fén lagt sin förbannelse över henne. Vem hade kunnat tro att hemslöjd kunde vara så farligt? Endast en äkta kärlek kan väcka henne från djupsömnen, och lyckligtvis hade hon helst plötsligt bekvämt nog blivit förälskad i Prins Philip som hon mötte i skogen. Som du kanske vet levde de sedan lyckliga i alla sina dagar! Även om denna eviga kärlek verkar stark kan vi inte låta bli att ångra Törnrosas passiva agerande här. Kanske är hon kär i sin framtida man vid 16-års ålder, men vi skulle hellre vilja se henne som en tuff tonåring som skulle göra vad som helst för kärleken och kanske även mer på alla hjärtans dag då hon gör en prinstattuering. Denna gången kommer inte nålen att få henne att somna in!

Ariel : Stolt singel

Vem behöver kärlek när du kan ha så mycket roligare som singel? I par svävar man inte alltid på rosa moln, inte ens i livet efter Disneyfilmen. I Den lilla sjöjungfrun, förhandlar Ariel till sig ett par nya ben i utbyte mot hennes röst för att kunna förföra Prins Eric med hennes utseende som enda tillgång. Som om hennes tanke skulle vara rimlig? Inte skulle vi vilja förlora rösten för att göra om vårt utseende? Efter filmen lever de i alla fall lyckliga i alla sina dagar, snipp snapp snut så var sagan slut! Vi skulle dock vilja tro att hon inte vill vara med någon som föredrar henne stum utan istället skulle vilja hitta sig själv. Vem behöver en prins när du ändå levt största delen av ditt liv under vatten? Äntligen kan hon njuta av singellivet och uttrycka sina tankar fritt. Hur spenderade hon alla hjärtans dag tillslut? På en alla hjärtans dag-fest såklart! Vi låter Ariel att ta vara på sitt liv som student genom att klä sig i tunna festkläder och partybrillor. Stolt singel!

Jasmine wears the pants!

Berättelsen om Aladdin är känd bland oss alla: en tiggare med ett varmt hjärta hittar en magisk lampa och blir Prins Ali för att förföra en vacker prinsessa vid namn Jasmine. Bortsett från de fina budskapet att älska någon visar studier kring filmen att Aladdin är en mansdominerad film där 90% av allt prat i filmen kommer från män. Huvudsakligen då de flesta karaktärerna är män. Hur som helst så bevisar Jasmine att hon är stark, oberoende och att hon har en fri vilja. Hon skulle gifta sig endast för äkta kärlek och ingen skulle någonsin kunna tvinga henne att gå emot hennes egna önskningar, inte ens hennes far. För några sekunder kan vi inte ungå att se Jasmine som den med kosing i förhållandet med Aladdin: han har utseendet och en flygande matta men hon har förmögenheten och beslutfattandet. På alla hjärtans dag kommer Aladdin att få dra med Jasmines önskningar om en weekend till Paris och några dagars intensiv Vuitton-shopping. Kanske lite stereotypiskt, men vi gör det för humorns skull!

Askungen : Stilettos before bros

Livet cirkulerar inte runt en prins, och Askungen förstod det. Stilettos före bros lyder hennes motto! Askungen må vara en av de äldsta Disneyfilmerna men fortfarande hålls 60% av dialogerna i filmen av kvinnor. Hur hjälper detta Askungen i hennes förhållande? Folk säger att dialoger är A och O för ett sunt förhållande och det verkar ha gett resultat då hon nu fick precis det hon ville i alla hjärtans dag-present - nämligen ett par Louboutin. Att köpa rätt storlek var inte heller några problem för prinsen då han hittade en av hennes äldre skor på balen. Eller var detta en hint som Askungen gjorde med flit?

Onda fén : Man kan vara sexig även om man är elak

Filmen Maleficent fick oss att bli mer intresserade av den onda fen i Törnrosa. I filmen spelas rollen av Angelina Jolie som ger den onda féen en mer sexig personlighet som vi kanske inte märkte av så mycket i orignalfiguren. Hur skulle vi se den onda féen som någons älskarinna? Vi föreställer henne som en sexig häxa som gillar hårda tag och klär sig helst i en korsett. Hennes kråka verkar även han uppskatta det!

Snövit : Tinderqueen

Det var en gång en ung vacker flicka som var tvungen att fly in i skogen efter att hennes elaka styvmor, avundsjuk på hennes skönhet, försökt ta livet av henne. När hon flyttade in hos dvärgarna återfann hon lyckan igen. Men när hon tagit ett bett av ett rött oemotståndligt äpple förlorar hon medvetandet tills en prins dyker upp och kysser henne (likt en annan saga...). Vi tycker dock att det är orättvist att all tid spenderad med de sju dvärgarna, som utan tvekan också utvecklat känslor för henne, gått förgäves! De var ju trots allt de som varmt välkomnade henne till deras hem. Kan man önska sig något bättre från män? Vad vet egentligen prinsen om Snövit? Det går givetvis inte att jämföra med hur nära dvärgarna kommit Snövit vilket mest troligt leder till en mycket kort romans med prinsen. Singel-snövit skulle nog skaffa tinder och swipea höger på alla som tros bry sig om henne. Kanske till och med matcha med en av hennes gamla dvärgvänner efter att laddat upp en ny tinderbild bärandes Kylie Jenners läppkit.

 

Pocahontas långdistans-skype-samtal

I slutet av Pocahontas-filmen väljer den mycket vackra amerikanen att hellre stanna på hennes egna mark än att följa med John Smith, den engelska nybyggaren, till Europa. Då hon nu beslutat sig för att ta upp kontakten med snyggingen väljer hon att använda sig av modern teknologi som Skype och Facetime. Vi älskar att föreställa oss Pocahontas ha sexiga Skype-samtal med sin brittiska nybyggare. Idag är distansförhållande inga konstigheter då globalisering har gjort det väldigt mycket enklare. Hur skulle hon få tillgång till internet är frågan? Antar att färgerna i en vind inte kan lösa det!

[unex_ce_button id="content_erhsvw7lc" button_text_color="#ffffff" button_font="bold" button_font_size="15px" button_width="auto" button_alignment="center" button_text_spacing="2px" button_bg_color="#29CEB6" button_padding="15px 60px 15px 60px" button_border_width="0px" button_border_color="#000000" button_border_radius="0px" button_text_hover_color="#ffffff" button_text_spacing_hover="2px" button_bg_hover_color="#000000" button_border_hover_color="#000000" button_link="http://love.stylight.se/wp-content/uploads/sites/42/2017/02/Disneyprinsessor-alla-hjärtans-dag.zip" button_link_type="download" button_link_target="_blank" has_container="1" in_column=""]LADDA NER BILDER[/ce_button]

Hur kommer du spendera alla hjärtans dag?