Barn kommenterar Fashion Week

Barn kommenterar coola outfits från Fashion Week SS16

 

 

Har du någonsin undrat vad som händer om du tar en grupp söta och charmiga 8-12åringer och visar dem några av de mest "avant garde" plaggen från Fashion Week? Tja, vi gjorde det. Stylight satte sig ner med sju barn för att få sju ärliga åsikter från catwalksen i New York, London, Milano och Paris. Och när vi säger ärliga, menar vi verkligen ärliga. Även Kanye Wests nya kollektion Yeezy fick en liten shoutout. Kolla in videon, du kommer inte ångra det!

[unex_ce_button id="column_content_yqyy80gtg" button_text_color="#000000" button_font="bold" button_font_size="15px" button_width="auto" button_alignment="center" button_text_spacing="2px" button_bg_color="#aefff5" button_padding="15px 60px 15px 60px" button_border_width="0px" button_border_color="#000000" button_border_radius="0px" button_text_hover_color="#ffffff" button_text_spacing_hover="2px" button_bg_hover_color="#000000" button_border_hover_color="#000000" button_link="#craziestlooks" button_link_type="url" button_link_target="_self" has_container="" in_column="1"]DE GALNASTE OUTFITS[/ce_button]
[unex_ce_button id="column_content_o5xmkv70j" button_text_color="#000000" button_font="bold" button_font_size="15px" button_width="auto" button_alignment="center" button_text_spacing="2px" button_bg_color="#aefff5" button_padding="15px 60px 15px 60px" button_border_width="0px" button_border_color="#000000" button_border_radius="0px" button_text_hover_color="#ffffff" button_text_spacing_hover="2px" button_bg_hover_color="#000000" button_border_hover_color="#000000" button_link="#outtakes" button_link_type="url" button_link_target="_self" has_container="" in_column="1"]MER OM FASHION WEEK[/ce_button]

Vi introducerar Lin, Victoria, Jack, Finn, Noah, Lucy och lite Abby. Ett gäng skolbarn som alla andra skolbarn - förutom att de på sin fritid njuta av att ge sina brutala åsikter om Fashion Week.

Oavsett om de lever för mode eller inte bryr sig att begå ett aldrig så liten mode "faux pas " så njuta dessa söta barn att tro att de har full kontroll över vår/sommarkollektioner 2016...Og vi älskar att lyssna på vad de har att säga!

 

New York City: Var modernitet möter djärvhet

 

 

 

 

Visste du att tvärtemot från vad folk tror så var det New York och inte Paris som höll den första officiella modeveckan 1943, då kallad "Press Week".

En fotograf tar i genomsnitt 70.000 bilder från en liten ruta på 1x1m under Fashion Week. Men oroa dig inte, vi plockade bara ut det mest chockerande outfitsen från NYFW.

Ofta kallas modeveckan den mest avslappnade och moderene av de fyra modeveckorna. Men i år överraskade den med djärvhet och modernitet. Det började med VFiles Collection 10 september som visade skapelser från fyra designers: Namilia, Fengche Wang, Kozaburo, David Ferreira och Moses Cheng Gauntlett. Alla de designers, stylister, hår och makeup anställda, fotografer och modeller som stod för showen hade upptäckts på det sociala nätverket Vfiles.com.

VFiles showen er alltid garanterad att vara färgstark och galen. Men i år gick David Ferreira kanske lite för långt - hans duniga, gula skapelse påminde lite för mycket om Big Bird från Sesame Street att betrakta som "high fashion".

Är det en sjöjungfru? En bläckfisk? Eller kanskje en kommentar om återvinning? Vem vet vad som var tanken bakom den uppblåsbara plast klänningen från Namilia ... Men det var en säker hit för barnen.

Andra kreationer som gick raka vägen hem med barnen var från Betsey Johnson show, som också markerade sin 50-årsdag i modebranschen. Grattis Betsey!

Den 73årige (!) designern kunde inte undgå att avsluta sin show med att gå ner i spagat! Betseys roliga upptåg går hand i hand med hennes färgstarka Barbie-esque couture - och vi älskade det!

En annan show som gick raka vägen hem med barnen var den av Jeremy Scott. Ingen anna än Miley Cyrus gick ner för catwalken tillsammans med den amerikanska designern och It-tjejen Gigi Hadid som rockade scenen i Maidenform behå och kort grön kjol . Denna gång var hans show inspirerad av 60-talet, B-filmer och Science Fiction. Barnen kunde förstas inte låta bli att forälska sig i all roliga ansikten som prydde tröjor, toppar och skjortor. Och vi blev liksom barnen lite betuttade när de visade oss de bästa ansiktena!

Kanye West överraskade modevärlden när han (med kort varsel) meddelade att han skulle visa upp sin Yeezy Säsong 2 Collection under NYFW. Mindre överraskande var det när Kim Kardashian dök upp i en av hennes makes senaste skapelser - en hel-beige utseende bestående nylonstrumpbyxor, tight undertröja och en militärinspirerad kappor av beige.

London: Excentricitet!

 

 

Totalt dracks det 15.000 Evian vattenflaskor under LFW, och 30.000 Lavazza espressos (= 200 kg bönor) och det råder ingen tvekan om att London Fashion Week var en av de viktigaste mötesplatserna inom modevärlden i september.

I år hölls LFW plats på Brewer Street Car Park (Soho), som för tillfället hade förvandlats till en plats fylld med catwalks och showroom. Och med en ovanlig plats kommer ovanlig mode. Tror du oss inte? Kolla in de outfits som chockade de flesta barnen!

MM6 Maison Margiela fick modeller för att göra mer än att bara visa upp kläder - de skapade också bakgrundsmusiken och stannade till då och då för att fippla med utrustningen på catwalken. Detta passade perfekt eftersom idén bakom showen var den industriella techon från Londons nattklubbscen. Varför så mycket plast? Ingen aning ... Men som några av de mer pratsamma barnen utbröt - "det där kan inte vara miljövänlig"?

80 talsrefereranserna  i Pam Hoggs show gick inte att undvika och är troligen ett resultat av vänskapen med ikoniska 80s artister som Debbie Harry, Siouxsie Sioux och Bobby Gillespie. Tanken bakom showen var upprörande och handlade om barndoms drömmar gick fel, blandat med inslag av 80-tals rock - vilket kanske också förklarar de färgglada superhero-liknande fallskärmkostymerna.

En av Hoggs skapelser hade ett politiskt budskap - "Ge en man en pistol och han kommer råna en bank, ge en man en bank och han ska råna världen"

Varför valde Sophia Webster att visa upp sjöjungfruar i sin nya skokollektion? Och varför satt de utspridda på diverse tvättmaskiner? Det hela visade sig vara en del av en större idé; sjöjungfruar som tvättade sina svansar och hängde upp dem på tork och som sedan tillbringade några timmar i frihet i Websters vackra skor.

Blogger-systrarna från HowTwoLive är kanske svåra att urskilja, men deras stil skiljer sig definitivt åt! Steff (eller var det Jess) fotograferades av vår egen street style-fotogtraf när hon bar Furby Väska och matchande shepherd skor!

Milano: Nämnade vi nyckelpigor?

 

Milan Fashion Week grundades år 1958.

"Settimana della moda" är den italienska termen för modeveckan.

Stella Jean tog kanske sommarinspirationen lite för långt i sin SS16 kollektion, där en av modellerna bar en vattenmelonmössa.

Som om glamour faktorn inte redan var tillräckligt hög visade Gucci upp slipsar broderade med gnistrande nyckelpigor. Men som en symbol för lycka och lekfullhet passade nyckelpigor Gucci's färgsprakande show perfekt.

Milan är troligen modevecka med de äldsta och största namnen i branschen - med stora modehus som Prada, Versace, Pucci, Armani och Dolce & Gabbana.

I år också debuterade selfies på catwalken - Dolce & Gabbana instruerade sina modeller att stanna och ta selfies när de gick ner langs catwalken!.

Alexa Chung, Ciara, Naomi Campbell och Dakota Johnson var några av de kändisar som sågs på front-row i Milano.

IT-modellen Gigi Hadid visade vad hur bra hon var under catwalken för Versace.

Prada gav oss en försmak av en ny och futuristisk makeup trend - guldargat läppstift!