Hur mycket mörkare är egentligen
Fifty Shades Darker?

Det kan du förvänta dig av Fifty Shades-uppföljaren tack vare vår prognostik

Efter den storslagna succén av Fifty Shades of Grey är det äntligen dags för den heta uppföljaren att ta plats på bioduken. Flera teasers har redan släppts och vi väntar med spänning på vad som väntar i den nya filmen. Gör er redo för att följa fortsättningen av Mr. Greys och Anastasias erotiska romans och hur den utvecklas i Fifty Shades Darker.

Vi på Stylight har läst böckerna och tagit fram de hetaste siffrorna - allt från läppbitande till bestraffningar. Är den nya filmen verkligen så mycket mörkare som den sägs vara?

[unex_ce_button id="content_77rct5wuh,column_content_l8toxbffn" button_text_color="#ffffff" button_font="bold" button_font_size="15px" button_width="auto" button_alignment="left" button_text_spacing="2px" button_bg_color="#000000" button_padding="15px 60px 15px 60px" button_border_width="0px" button_border_color="#000000" button_border_radius="0px" button_text_hover_color="#000000" button_text_spacing_hover="2px" button_bg_hover_color="#ff926b" button_border_hover_color="#ff926b" button_link="http://love.stylight.se/wp-content/uploads/sites/42/2017/01/Hur-mycket-mörkare-är-uppföljaren-av-Fifty-Shades-of-Grey-Stylight.jpg" button_link_type="download" button_link_target="_self" has_container="" in_column="1"]LADDA NER INFOGRAFIK[/ce_button]

Fifty Shades of Grey VS Fifty Shades Darker
 

Efter ett dramatiskt avslut på den första filmen av Fifty Shades väntar en ännu mörkare uppföljare ...i alla fall enligt förväntningarna. Med research-hatten på läste vi igenom de två första böckerna och räknade de hetaste händelserna. Bland annat märkte vi att antalet så kallade “bestraffningar” verkar förekomma mer sällan i den andra boken. I första boken Fifty Shades of Grey bestraffade Anastasia nämligen 40 gånger medan antalet sjönk betydligt i Fifty Shades Darker med sina få 18 gånger. I den nya filmen verkar Christian vara mer intresserad av att använda linjal och andra accessoarer… I den andra boken förekommer även fastbundna händer mer sällan. När de kommer till de passionerade kyssarna i Fifty Shades Darker räknade vi kyssarna till totalt 111 mot endast 65 stycken i första boken. Med andra ord verkar det som den råa romansen börjar förvandlas till något mer mildare. Men vi kan redan nu försäkra er om att sexscenerna inte blir färre. Vi kommer även se dem tillsammans utforska alltmer äventyrliga platser. Säg hejdå till “the red room of pain” (som de besöker dubbelt så många gånger mer i den första boken) and hej till mer vardagliga platserna… pianot, biljardbordet, hissen.


Vi kan förvänta oss en “mildare” filmanpassning

Kommer Fifty shades darker verkligen bli mer lättsam? Redan 2015 var E. L. James bästsäljare anpassad för att passa en bredare målgrupp. Efter att ha kollat på filmen och jämfört den till originalboken märkte vi att nästan hälften av sexscenerna (-48%) och kyssar (-55%) inte förekom i filmversionen. Däremot såg vi förvånansvärt mycket mer av Anastasias klassiska läppbitanden, 21 stycken totalt! Därför förväntas vi ännu en gång att få se en förskönad version av det råa originalet. Mindre bestraffningar och mer kärleksfulla kyssar. Besvikelse eller ej? Det återstår att se....

Missa inte den svenska biopremiären den 10 februari!