Legendariska Air Max
i 5 Ikoniska Situationer

Länge leve Air Max!

Det spelar ingen roll om du är ett sneakerfreak eller inte, vi är säkra på att du känner till Nike Air Max. Den tidlösa och ack så bekväma skon som de senaste åren hittat tillbaka till hyllan och blivit mångas favorit, speciellt bland ungdomar. Air Max skapades år 1987 av den legendariske designern Tinker Hatfield efter hans besök i Paris Centre Georges Pompidou där han blev inspirerad av "inside-out"-design. Han blev fullkomligt besatt av tanken att visa det dolda inre av skon på dess utsida. Från detta föddes den ikoniska synliga luftbubblan som utmärker Air Max. Med över 70 olika modeller är Air Max Nikes bästsäljande sko genom tiderna och har fått äran att bli burna av både Kayne West och Beyonce.

Den 26 mars fyller Air Max-skon 30 år och för att fira detta har Stylight återskapat de klassiska Air Max-skorna i 5 kända sko-ögonblick. Ett fyrfaldigt leve för Nike Air Max, hurra, hurra, hurra, hurra!

 

Askungen bär Nike Air Max 97 OG QS Silver Bullet 

Vi kan väl onekligen säga att ett av världens mest kända skoögonblick förekommer i Askungen. Detta ikoniska ögonblick är värt en minst lika ikonisk Air Max. Vid tolvslaget skyndar hon sig hem och tappar sin ena glassko... Eller är det kanske en Nike Air Max 97 OG QS i silver som prinsen måste hitta ägaren till? Dessa godingar är ett måste för ett Air Max-fan och återfanns bland trenderna under årets Fashion Weeks. 

Dorothy i Trollkarlen från Oz bär Nike Air Max 1 OG

Dorothy's röda rubinskor från Trollkarlen från Oz är kanske filmhistoriens mest kända fotbeklädnader. Vi skulle gärna vilja se Dorothy studsa omkring i ett par sportiga Air Max 1 OG, i rött såklart. När vi blickar tillbaka på de äldre Air Max-tiderna var de dessa tennisskorna som gav en klassisk look.  Dessa finns ni i var och varannan tonårings skosamling. Kanske finns det även en Dorothy i Air Max där Somewhere Over the Rainbow?

Julia Roberts bär Nike Air Max 2 CB 94 i Pretty Woman

Det finns få filmer som vi älskar lika mycket som Pretty Woman, för att inte prata om favoritscenen där Julia Roberts rockar de välkända over-knee-stövlarna. För att behålla boot-känslan har vi gett henne ett par Air Max-"boots" - Nike Air Max2 CB 94. Vi undrar vad Edward Lewis skulle tycka om dessa... Pretty Woman walking down the street i ett par Air Max. Hur coolt?

Sandy bär de leopardmönstrade Nike Air Max 1 i Grease

Nike Air Max 1, you´re the one that I want! Denna scenen i Grease har gått till historien som en av de mest kända musikalscenerna i filmen. Även singeln blev en av de bäst säljande singlarna med otroliga 15 miljoner kopior sålda världen över. Vi alla minns väl när Sandy puttar till Danny med sin ena röda sandalett? Tänk er att dessa utbyttes mot ett par kaxiga leopardmönstrade Nike WMNS Air Max 1 med ett knallrosa innerfoder. Tell me about it, stud!

Carrie Bradshaw bär Nike Air Max 2015 i Sex and The City

Släng dig i väggen Manolos, vi vill bli friade i ett par Air Max! När Big friar till Carrie i Sex and The City-filmen tog hennes blå Manolos Blahnik's över showen. För att fortfarande behålla den fantastiskt blåa färgen har vi ersatt klackarna med ett par bekväma Nike Air Max 2015 i blått. Love is in the Air Max!

Audrey Hepburn wearing the Nike Air Max 95 i filmen Kär i Paris

Den romantiska musikalen från 1957 är mest berömd för Audrey Hepburn's energifyllda bohemiska dans tillsammans med Fred Astaire. Dansen har gjort historia och har bland annat gjort sig sedd i Beyoncés musikvideo Countdown. I filmen bär Hepburn klassiska platta loafers. Vi har gett henne ett par klassiska Air Max 95 som från första början var designade för atleter (liksom för Audreys galna dansande!)

[unex_ce_button id="content_y849a5swq,column_content_ukt6paaoj" button_text_color="#ffffff" button_font="bold" button_font_size="15px" button_width="auto" button_alignment="center" button_text_spacing="2px" button_bg_color="#000000" button_padding="15px 60px 15px 60px" button_border_width="0px" button_border_color="#000000" button_border_radius="0px" button_text_hover_color="#ffffff" button_text_spacing_hover="2px" button_bg_hover_color="#000000" button_border_hover_color="#000000" button_link="http://love.stylight.se/wp-content/uploads/sites/42/2017/03/Air-Max-Stylight.zip" button_link_type="url" button_link_target="_blank" has_container="" in_column="1"]LADDA NER ILLUSTRATIONER[/ce_button]

Vilken Air Max-sko är din personliga favorit?