Stockholm Fashion Week
- i siffror

 

De mest ikoniska händelserna från A/W 2017

Stockholm Fashion Week A/W17

Taxametrarna går varma och uppe i vårt kalla land trotsar var och varannan modefanatiker vädret i alldeles för obekväma skor och opraktiska men oerhört trendiga outfits. Överallt snackas det om det senaste och scandinaviens fashionistor utbyter inspiration. Det som speciellt utmärker #fwstockholm, till skillnad från andra modeveckor, är dess simpla och bärbara plagg. Men årets show har visat att även den stilrena skandinaven gillar att sticka ut. Girlpower, unisex och röda tråden är showens ledord. 

Vi på Stylight att bevakat veckan och tagit fram unika siffror som sammanfattar Stockholm Fashion Week 2017 och bevisat att svenskt mode ÄGER!

 

[unex_ce_button id="content_5a68vc752,column_content_mmtfzs9qx" button_text_color="#000000" button_font="bold" button_font_size="15px" button_width="auto" button_alignment="center" button_text_spacing="2px" button_bg_color="#ffffff" button_padding="15px 60px 15px 60px" button_border_width="1px" button_border_color="#000000" button_border_radius="0px" button_text_hover_color="#ffffff" button_text_spacing_hover="2px" button_bg_hover_color="#000000" button_border_hover_color="#000000" button_link="http://love.stylight.nl/wp-content/uploads/sites/37/2016/09/Stylight-New-York-Fashion-Week-social-media-statistieken-1.jpg" button_link_type="url" button_link_target="_blank" has_container="" in_column="1"]DOWNLOAD INFOGRAPHIC[/ce_button]

Naim Josefi öppnar showen med bravur. Vi blir bjudna på en annorlunda show av vår stilrena House of Dagmar som väljer en lite annorlunda plats för sin visning. Nämligen serpentintrappan i Nya Arkitektur Högskolan. Vi älskar Dagmars klarröda del av kollektionen - en färgklick mitt i vintern är något vi inte kan få nog av! Vi beundrar modellerna som går ett flertal trappsteg i högklackat! Nakenchocken bjuder ingen midre än Lazoschmidl på då en av modellerna kliver in endast iklädd röda  lackspeedos.  Från Rodebjer njuter vi av tonerna av 80-tal. Rosa är definitivt en hit.

Har du någonsin varit på ett kakkalas där dukningen bestått av kombinationen spättekaka, eleganta skor och accessoarer? Nä, tänkte väl det. ATP Atelier har fattat grejen och imponerar på sina gäster. Vi var tvugna att utse detta till veckans speciella ögonblick! Med Frida Bard i spetsen står Hope för en av de visningarna under kvällen där individen framhävs istället för kön och presenterar en unisex-kollektion. J. Lindeberg presenterar sin nya kollektion för Johan Lindeberg själv är tillbaka i gemet. Hans tal om kvinnor är mycket fängslande och även denna kollektion följer den röda tråden.

Sista dagen öppnas av Beckmans College of Design och även här får vi se skymten av hur unisexmodet erövrar framtidens Sverige. Velour bjuder på en gratisvisning på NK och visar upp sina svanenmärkta jeans. Hållbart är bäst helt enkelt! Som "grande finale" av fashion week ser vi Whyred på Ulriksdals Slottsteater vilket utan tvekan också visade en rad av "måste-ha-plagg" för vintern 2017.

 

Som skandinaver vill vi väl egentligen bara mot ljusare tider just nu, men tack vare modeveckan kan vi inget annat än att längta till att få klä oss i 2017 vintermode. 

Vilken var din favoritdesigner under Stockholm Fashion Week A/W 2017?